Skriv ut den här sidan

Att tänka på inför ditt besök

Välkommen till oss!

Vi befinner oss på Sandhamnsgatan 4, några minuter från Gärdets T-banestation. 

  • Kom 10 minuter före din tid. Det kan vara kö och du undviker då att bli försenad till ditt besök.
  • Om du ska fylla i en listningsblankett (vårdvalsblankett) före ditt besök behöver du lite extra tid för det.  
  • Ta med giltig legitimation och eventuellt högkostnadskort eller frikort. 

Anmäl dig alltid i receptionen 

När du kommer för ditt besök ska du först anmäla dig i receptionen, där du även betalar för ditt besök. När du har registrerats får din vårdgivare en notis om att du har kommit. Ett läkarbesök kostar 200 kronor och ett sköterskebesök eller besök till vår kurator kostar 100 kronor.  Det går bra att betala både kontant och med kort. Är du under 18 år är dina besök avgiftsfria.

Provtagning

Du som ska ta Waran-prov ska också anmäla dig och betala i receptionen. Vid övrig provtagning kan du gå direkt till vårt laboratorium.

Bedrägeriförsök

Det har hänt att patienter har utsatts för försök till bedrägeri. Observera att vi aldrig uppmanar någon att sätta in pengar för läkemedel eller behandling på ett bankkonto. Får du en räkning från vården sker det alltid via pappersfaktura och är du osäker bör du kontakta din vårdgivare.

Så här skyddar du dig

Säg att du vill ringa tillbaka och be om namn och telefonnummer till den som ringt dig. Ring sedan upp din vårdcentral och kontrollera om samtalet verkligen kom från någon hos dem. Visar det sig vara ett försök till bedrägeri uppmanar vi dig att göra en polisanmälan.

Fakturor och högkostnadsskydd

Vid allmänna frågor kring fakturor eller högkostnadsskydd ring vår redovisningsservice på telefonnummer 08-123 400 33, knappval 1. De har telefontid vardagar klockan 9-11 samt torsdagar klockan 13-15. Du kan också kontakta vårdcentralen, t ex om du har fått en faktura som du undrar över.